Seneste nyt

Store planer: Skuespil skal sætte mere kulør på Sørvad

Projektleder Fin Kragelund og instruktør Kirsten Aastrup havde i denne uge for første gang samlet staben af frivillige, der skal være med til at genoplive de gamle dage med skuespil ved Resdal Baune. 

Formålet er at fortælle historier om det lokale liv og personer fra egnen omkring Sørvad.

Sørvad: Fin Kragelund og Kirsten Aastrand kigger sig rundt på festpladsen.

Smilet breder sig hos dem begge.

- Det ville være fantastisk, hvis vi kunne få sådan et sensommervejr næste år, men det bliver svært, men vi har da lov at håbe, siger projektleder Fin Kragelund.

- Vi skal nok klare os, selv om vejret ikke bliver det bedste. Vejret er ikke altafgørende, siger Kirsten Aastrup, der er hentet ind som instruktør på det skuespil, der skal opføres på pladsen.

Hun har 40 års erfaring med at arbejde med teater. Hun har hjælp til at samle de lokale historier og fortællinger, der går næsten 100 år tilbage.

Vi vil gerne være med til at genoplive de gamle dage. Der gemmer sig nogle gode historier. Det skal både være for folk fra lokalområdet, men vi forventer også, at der kommer publikum fra et større område

Det er 20 år siden, at der blev opført et skuespil ved Resdal Baune, der ligger en kilometers penge uden for Sørvad. Dengang var skuespillet en klassiker i form af "Sommer i Tyrol". Næste år bliver det en egenproduktion, hvor der også bliver bliver arrangeret ny musik.

- Der er et godt materiale at arbejde med. Jeg har allerede mærket stor interesse for at være med. Det er ikke bare folk her fra lokalområdet. De kommer fra blandt andet Give og Brande. Vi forventer at holde audition til november, siger Kirsten Aastrup, der bor i Vildbjerg, så hun kender Sørvad-egnen rigtig godt.

Mange frivillige

Det gør Fin Kragelund i særdeleshed også.

Han er projektleder for gruppen af lokale Sørvad-borgere, der vil genoplive de game dage med skuespil og fester. I 2021 bliver det dog skuespillene, der skal være det afgørende omdrejningspunkt for festlighederne.

Den første forestilling bliver om et år. Der skal afvikles fem forestillinger med plads til 200-250 deltagere.

- Vi vil gerne være med til at genoplive de gamle dage. Der gemmer sig nogle gode historier. Det skal både være for folk fra lokalområdet, men vi forventer også, at der kommer publikum fra et større område, siger Fin Kragelund.

I denne uge var de frivillige bag projektet samlet for første gang. Og der bliver i høj grad brug for hjælpere.

- Der er en god opbakning til projektet, og der er allerede en del, der har meldt sig, så vi glæder os. Det er også vigtigt, at der er noget, som Sørvad kan samles om, siger Fin Kragelund.